Corine LepoutreBewustwording neemt een grote plaats in mijn leven in, zowel privé als beroepsmatig. Toen ik in aanraking kwam met mindfulness werd ik getroffen door de eenvoud en de kracht ervan. Mindfulness heeft een omslag in mijn leven veroorzaakt en als coach gebruik ik mindful methodieken.

Mindful leven betekent aandacht hebben voor wat er in het hier en nu gebeurt, genieten van het moment, dingen opmerken, openstaan voor je eigen ervaringen en de wereld om je heen. Door de aandacht te sturen neem je afstand van onbewuste gedachten en ben je slagvaardiger. Er ontstaat ruimte en helderheid.

Als mindfulness trainer en coach wil ik mensen helpen inzicht te krijgen in hun gewoonten, zodat zij minder piekeren en minder stress hebben, een betere balans vinden, gelukkiger worden en bewuster hun keuzes maken, zowel privé als op het werk. Mijn specialisaties zijn hulp bij stress, burnout en narcistisch misbruik.

In het verleden was ik programmamaker bij de publieke omroep en als reisjournalist heb ik veel van de wereld gezien. Ook was ik docent communicatie op een hbo-opleiding en ken ik het bedrijfsleven als communicatie adviseur en stagebegeleider. Ik ben nog steeds werkzaam in de journalistiek als publicist en hoofdredacteur van Tijdschrift voor Yoga. Daarnaast ligt mijn focus op de overdracht van bewustwording door mindfulness en mindful coaching.

Vanuit de Mindful Academy geef ik mindfulnesstrainingen en mindful coaching op verschillende locaties in Nederland.
Ik train en coach zowel binnen in een praktijkruimte als online, maar ook buiten in de natuur.
De natuur heelt en geeft veel energie, de natuur is onze beste raadgever.